Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az egészségügyi, a szociális dolgozók, a regisztrált idősek, a rendőrök és katonák mellett elindítja a regisztrált óvodai és iskolai pedagógusok, valamint a bölcsődei dolgozók oltását is, hogy "az óvodák és iskolák újranyitásával a pedagógusok is nagyobb védettséggel állhassanak újra munkába" - írja az MTI.

A tájékoztatás szerint első körben a március 24-ig már regisztrált, köznevelésben - tehát óvodákban, általános iskolákban és gimnáziumokban - dolgozó pedagógusok oltása történhet meg. Őket a jövő hét közepén a regisztrációjuk során megadott telefonszámon sms-ben hívják be az oltásra.

Az oltás várható időpontja április 1. csütörtök, április 2. péntek és április 3. szombat. Az oltás helyszíne: a regisztrációjuk során megadott lakcímhez rendelt kórházi oltópont. Március 24-ig a mintegy 180 ezer köznevelésben dolgozó pedagógus közül 102 ezren regisztráltak védőoltásra, és 20 ezren már meg is kapták az oltást. Első körben tehát a már regisztrált, de még nem beoltott 82 ezer pedagógust oltják be.

Azok a pedagógusok, akik az sms-ben küldött oltási időpontra nem jelennek meg, illetve nem tudnak megjelenni, csak egy későbbi alkalommal kerülhetnek sorra. A pedagógusok oltási programjához szükséges vakcinákat a regisztrált idősek oltására tervezett vakcinakészletek átcsoportosításával lehet megoldani, a rendelkezésre álló oltóanyagokat az országos oltási munkacsoport irányítja át a kórházi oltópontokra.
A második kör oltása húsvét után lesz. A még nem regisztrált pedagógusokat, a szakképzésben dolgozókat, az egyéb óvodai, iskolai és bölcsődei dolgozókat arra kérik, hogy március 29. hétfő éjfélig regisztráljanak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon.

Az oltás várható időpontja: a húsvétot követő hét.