A rendőrség a rendkívüli állapot ellen tiltakozó mintegy ezer ügyvéddel csapott össze az ország középső részén fekvő Multan városában. A szemben álló felek kövekkel dobálták egymást, s a rendőrség gumibotot vetett be a tömeg feloszlatására - számolt be az MTI.

Külföldi források szerint az államelnök által hivatalából felmentett legfelsőbb bíró, Iftikhar Muhammad Chaudhry arra bíztatta a kormányszolgákat, hogy lépjenek fel a Mussarraf által bevezetett ideiglenes alkotmánnyal szemben. Benazir Bhutto volt miniszterelnök, aki nemrég tért vissza önkéntes száműzetéséből tegnap azzal fenyegetett, hogy az ellenzék élére áll és tüntetéseket szervez amennyiben Mussarraf nem állítja vissza az ország demokratikus rendjét.

Mussarraf tábornok a nemzetközi nyomás ellenére sem mutatott hajlandóságot a rendkívüli állapot feloldására, és továbbra is elzárkózik a januárban esedékes választások időpontjának kitűzésére. Az elmúlt három nap folyamán már több mint 1800 embert vettek őrizetbe a tiltakozások során országszerte.

A Standard & Poor's ma leminősítette Pakisztán hitelképességét stabilról negatívra, arra hivatkozva, hogy a három napja tartó szükségállapot akár hosszan tartó politikai bizonytalansághoz is vezethet.A Moody's már tegnap lefelé módosította az ország hitelminősítését. A  hitelképességi mutatók ilyetén módosítása olyan mértékű válságot is előidézhet az ázsiai országban, melyre legutóbb Mussarraf 1999-es hatalomátvételekor volt példa.