Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Vasárnap a fátyol- és kevés gomolyfelhőzet mellett napos idő várható. Csapadék nem lesz. A déli, délnyugati szelet már nagyobb területen kísérik élénk, délutántól a Dél-Dunántúlon már erős széllökések is. Késő estétől a Dunántúlon sokfelé megerősödik, sőt viharossá fokozódik a szél. A hőmérséklet kora délután 5 és 14 fok között várható, délnyugaton lesz melegebb. Késő estére -2 és +7 fok közé hűl le a levegő - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a Met.hu-n megjelent előrejelzésében.

Hétfőre virradóra nyugat felől egyre vastagabb fátyolfelhők, majd középmagas felhőzet érkezik. Csapadék reggelig nem valószínű. A délnyugati szél a Dunától keletre is megerősödik, elsősorban a Dunántúlon viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 3, plusz 7 fok között alakul. Fagy csak északkeleten lehet, de reggelre ott is megenyhül az idő.

Hétfőn napközben nyugat felől megnövekszik a felhőzet. Többnyire erősen felhős lesz az ég, inkább csak a Dunántúlon lehetnek nagyobb felszakadozások, majd késő délutántól északnyugat felől határozottabban csökkenni kezd a felhőzet. Sokfelé várható eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat. A délnyugati szél nagy területen viharos, a Dunántúlon helyenként erősen viharos lesz, majd estétől a szél északnyugatira, nyugatira fordul, de továbbra is sokfelé viharos marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 17 fok között várható, északkeleten lesz a hűvösebb. Ebben komoly szerepe van annak, hogy eléri Magyarországot a Ciara nevű viharciklon.

Hétfőre emiatt több vészjelzést is kiadtak, főként narancssárga minősítésűt a viharos szél miatt - derül ki az OMSZ előrejelzéséből.

 

null

null

 

A hét elején a viharos szél miatt több helyen áramkimaradások voltak.

Kedd délután felhőátvonulások várhatóak több-kevesebb napsütéssel. Többfelé számíthatunk esőre, záporra nagyobbrészt a nap első felében. Az északnyugati szelet nagy területen viharos, a délnyugati országrész kivételével helyenként erősen viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között valószínű.

Az OMSZ azt jelzi előre, hogy a következő héten kifejezetten meleg és enyhe lehet az időjárás.