Olyan rossz a levegő, hogy ki se menjünk a lakásból

Budapesten és több nagyvárosban az egészségügyi határértéket meghaladó kisméretű részecske (PM10) koncentráció miatt "kifogásolt levegő-egészségügyi helyzet alakult ki" - olvasható az ÁNTSZ honlapján.
Napi.hu, 2017. január 11. szerda, 15:01
Fotó: Napi.hu

Tegnap a mérőállomással megfigyelt települések közül sok településen romlott a levegőminőség. Budapesten, Szegeden, Debrecenben, Nyíregyházán, Egerben, Hernádszurdokban, Oszláron, Dorogon, Tatabányán, Dunaújvárosban, Tökölön, Vácon, Százhalombattán, Várpalotán, Ajkán, az egészségügyi határértéket meghaladó kisméretű részecske (PM10) koncentráció miatt, "kifogásolt levegő-egészségügyi helyzet alakult ki."

Miskolcon és Kazincbarcikán a tájékoztatási küszöb feletti PM10 szennyezettség okozott egészségtelen levegőminőséget.

Salgótarjánban és Sajószentpéteren a kisméretű részecske szennyezettség tegnap átlépte a riasztási küszöböt, ezért veszélyes minősítést kapott a levegő-egészségügyi helyzet.

Az érintett településeken az érzékeny lakosságcsoportnál légzőszervi tünetek jelentkezhettek (köhögés, nehezebb légzés), a betegek panaszai súlyosbodhattak. A fenti településeken élők lehetőleg rövid ideig tartózkodjanak a szabadban, a kültéri, aktív fizikai munkát és sportolást most kerüljék - tanácsolja az ÁNTSZ

Ma a meteorológiai előrejelzés alapján a levegőminőség jelentős változása nem várható.

HOZZÁSZÓLÁSOK