A házelnök - parlament honlapján elérhető - napirendi javaslata alapján az egynaposra tervezett ülés a megszokottnál hamarabb, délelőtt 11 órakor kezdődik, napirend előtti felszólalásokkal - írta az MTI.

Az ülésnap elején két új jobbikos képviselő, Balczó Zoltán és Nunkovics Tibor teszi le esküjét, akik az európai parlamenti képviselővé választott Gyöngyösi Márton és a képviselői mandátumáról lemondó Kepli Lajos helyét veszik át az ellenzéki frakcióban.

A parlament ezt követően előbb röviden tárgyal, majd határoz is a kabinet 2020-as költségvetésről szóló indítványához benyújtott módosító javaslatokról.

A szavazás után az interpellációk és az azonnali kérdések is egy-egy órában hangozhatnak el, majd a kérdéseket következnek további 30 percben.

Az Országgyűlés pénteken tartja utolsó ülését a nyári szünet előtt, az erről szóló napirendi javaslat azonban vasárnap még nem volt elérhető a Ház honlapján.

A képviselők a jövő évi büdzsé mellett várhatóan ekkor fogadhatják el a 2020-as adóváltoztatásokról szóló javaslatot is, továbbá bepótolhatják a köznevelési törvénycsomag előző hétről elhalasztott zárószavazását is.