Ombudsman: ellentmondások a foglakoztatási törvényben

Szabó Máté ombudsman a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló törvény belső ellentmondásának feloldását kezdeményezi - közölte az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala.
MTI, 2013. április 25. csütörtök, 13:30
Fotó: Napi.hu

Szabó Máté egy panasszal kapcsolatban áttekintette a foglalkoztatási törvény rendelkezéseit, és azt észlelte, hogy a szabályozás egymásnak ellentmondóan határozza meg azt az időtartamot, amelyet alapul kell venni az álláskeresési járulék folyósításakor.

A foglalkoztatási törvény 2011. évi módosításával a törvényhozó az álláskeresési járadék folyósításának időtartamát az álláskeresővé válást megelőző három év alatt szerzett jogosultsági időhöz kívánta kötni. Kiemelték: jogszabály-előkészítési hiányosság miatt azonban a szabályozás egyidejűleg rendelkezik hároméves határidőről, illetve a törvénymódosítást megelőzően szabályozott ötéves időtartamról.

Az egymásnak ellentmondó rendelkezések akadályozzák, de legalábbis nehezítik a törvényi szabályozás értelmezését. Hozzátették: ez a jogalkotási törvény előírásába is ütközik, amely kimondja, hogy a jogszabálynak a címzettek számára egyértelműen értelmezhető szabályozási tartalommal kell rendelkeznie. Az alapvető jogok biztosa felkérte a nemzetgazdasági minisztert, hogy a jogbiztonság érvényesülése érdekében kezdeményezze a foglalkoztatási törvény olyan módosítását, amely feloldja a szabályozás ellentmondását.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Proszto, 2013.04.25 14:01

Ez is a kettős mérce,és az ország elleni támadás miatt van.Itt a jogbiztonság minimálisan sem sérül!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html