Hétfőn délutánra a legtöbb helyen megszűnik a csapadék, a felhőzet is szakadozik, csökken. Ezt követően reggelig felhőátvonulásokra számíthatunk: zápor, hózápor előfordulhat - legnagyobb eséllyel a Tisza vonalában. A hőmérséklet kora délután 2, 9 fok között alakul. Késő estére -2, +2 fok közé hűl le a levegő.

Az OMSZ riasztást adott ki a Dunántúl teljes területére, Pest megye nyugati és középső felére, valamint Bács-Kiskun és Csongrád megyékre a széllökések miatt. A napközben megerősödő szelet, - körülbelül a Heves-Békés sáv kivételével -, többfelé viharos (ált. 60-80, elvétve > 80 kilométer/órás is) lökések kísérik. Estétől jelentősen veszít erejéből a légmozgás.

Szabolcs keleti részén lepelnyi hóréteg is kialakulhat. A magasabb hegyeken havas esőre, hóra, délutántól a Tiszához közeli tájakon kisebb havas eső záporokra illetve hózáporokra számíthatunk. Éjjel északnyugaton néhol a hózáporokból lepel-1 cm-s hóréteg kialakulhat.

Kedden napközben az Alföldön süthet ki néhány órára a nap, majd ott is megnövekszik a felhőzet. Előbb a Dunántúlon, a nap második részében máshol is előfordulhat kisebb havazás, a Dunántúlon havas eső is valószínű. Az Észak-Dunántúlon és a főváros környékén ismét megerősödik az északnyugati, nyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0, -5 fok között alakul, de a szélcsendes, hosszabb ideig derült helyeken ennél hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 0, +6 fok között várható.