Kettős fronthatásra kell készülni - megszólalt az OMSZ

Az újév első hetében is több időjárási front vonul át fölöttünk. Erősen és közepesen felhős időszakok és területek váltakoznak - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).
Szász Péter, 2018. december 31. hétfő, 15:12
Fotó: Napi.hu

A hétvégéig többfelé várható gyenge eső, havas eső, egy-egy hózápor. Szombaton a jelenlegi számítások szerint 5 mm körüli csapadék érkezhet, keleten hó, a Dunántúlon vegyes halmazállapot valószínű.

Szeles lesz az idő, sokfelé kell erős, a Dunától nyugatra többször viharos széllökésekre számítani - írja az OMSZ.

A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet szerda kivételével fagypont alatt alakul, de -10 fok körüli fagyok egyelőre nem várhatók. Napközben pedig a hét első felében az elmúlt napokhoz hasonlóan pár fokkal fagypont fölött, majd csütörtöktől -2 és +2 fok között alakul a hőmérséklet. A keleti országrészben lesz a hidegebb.

A kettős fronthatás a hideg- és melegfrontra érzékenyeket egyaránt megterhelheti. Fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság jelentkezhet, valamint gyakoribbá válhatnak a lázas állapotok és a gyulladásos betegségek fellépése. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

HOZZÁSZÓLÁSOK