Jövő héten havazhat - egyelőre az OMSZ is tanácstalan

Az éjjel átvonult hidegfront mögött több fokkal hűvösebb levegő áramlik a Kárpát-medencébe, amely változásokat hozhat - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).
Szász Péter, 2018. november 14. szerda, 17:12
Fotó: Shutterstock

Többnyire kevés gomoly- és fátyolfelhőre, csütörtökön is napos időre számíthatunk. Éjszaka főleg a Dunántúlon foltokban köd képződik. Napközben az Alföldön néhol záporeső kialakulhat.

Az északkeleti szél csütörtökön a Tiszántúlon élénk, helyenként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +5 fok között alakul, a Tiszántúlon lehet kissé enyhébb a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 9 és 14 fok között várható.

Pénteken napos időre számíthatunk, az ország nagy részén kevés, a Dunántúl nyugati felén több gomolyfelhővel. Csapadék nem valószínű. Az északkeleti szél többfelé élénk, helyenként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

Az OMSZ még nem tud válaszolni arra a kérdésre, hogy mikor érkezik a havazás. Allaga Tamás meteorológus a szolgálat videójában mindenesetre azt mondja, hogy elvileg adottak a hőmérsékleti viszonyok havazás, havas eső kialakulásához.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK