Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A csapadék halmazállapota szombat reggelig döntően hó, majd nyugat felől elsősorban a Dunántúlon havaseső, vagy akár átmenetileg eső is lehet napközben. Síkvidéken a felszín közeli hőmérséklet várhatón a szombat délelőtti óráktól előbb a Dunántúlon, majd akár a középső országrészben egyre nagyobb területen 0 fok felé emelkedhet, így a lehulló hó olvadni fog.

Összességében síkvidéken általában 5 cm körüli hómennyiség várható az országban, a fővárosban síkvidéken nagyobb eséllyel ennél kevesebb, időszakosan ettől jelentősen nagyobb vizes hóra északnyugaton van nagyobb esély. A magasabban fekvő hegyvidéki területeken 10 cm feletti hó is hullhat.

Az északnyugati szelet viharos (55-60 km/h) széllökések kísérhetik nyugaton ma a déli órákig, majd szombaton a délutáni, esti óráktól ismételten előfordulhatnak a Dunántúlon helyenként 60 km/h körüli széllökések. Szombat este a Bakony magasabban fekvő részein hófúvás előfordulhat.

Részletes előrejelzés

Péntek estig eleinte közepesen és erősen felhős területek és időszakok egyaránt lesznek, főként keleten, helyenként kisebb havazás is lehet, majd a délutáni óráktól északnyugat felől beborul az ég, és egyre többfelé várható havazás. A helyenként erős északnyugati, északi széldélutántól mérséklődik. A hőmérséklet kora délután +1 és -3, késő este 0 és -5 fok között alakul.

Szombatra virradó éjszaka északnyugat felől tovább növekszik a felhőzet, reggelre többnyire erősen felhős lesz az ég. Egyre többfelé várható havazás, hajnalban a Nyugat-Dunántúlon havas eső is lehet. Helyenként megélénkül, a Kisalföldön néhol meg is erősödik a délnyugati, nyugati szél. A hőmérséklet hajnalban -1 és -7 fok között alakul - írja az OMSZ.

Szombaton túlnyomóan borult idő lesz, legfeljebb délután északon vékonyodik el a felhőzet. Sokfelé valószínű csapadék; keleten hó, de kezdetben csak nyugaton, majd délután már a Dunántúl nagy részén és a középső országrészben eső, havas eső is lehet. Eleinte a délnyugati, majd délutántól az északnyugatira forduló szél megerősödik, a Kisalföldön az északnyugati szél néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -7 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +3 fok között alakul.

Vasárnap szakadozottá válik a felhőzet, általában erősen vagy közepesen felhős lesz az ég. Elszórtan valószínű gyenge havazás, hózápor, eleinte nyugaton, délnyugaton havas eső is lehet. Az északi szél megerősödik, főként a Dunántúlon viharossá fokozódik, ezért helyenként hófúvásra is számítani lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet +2 és -3 fok között alakul.