Reggel 7 óra után nem sokkal gyenge hószállingózás kezdődött Baranya, Bács-Kiskun, Vas és Győr-Moson-Sopron megye néhány pontján.

Délutántól nedvesebb légtömeg érkezik, több helyen is gyenge hóhullás kezdődik, hétfő reggelre lepelnyi hó eshet az ország több pontján.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) azt írja, hogy vasárnap a Kárpát-medencétől északra elhelyezkedő anticiklon keleti peremén egy gyengülő félben lévő hidegfront éri el hazánkat, mindeközben délkelet felől pedig egy mediterrán ciklon közeledik, és hétfőn már ez utóbbi lesz döntően hatással hazánk időjárására.

Vasárnap délután fokozatosan mindenütt bezárul, megvastagszik felettünk a felhőtakaró, a legtöbb napsütés a főváros környékén és az attól keletre fekvő sávban lehet. Estig érdemi csapadék nem valószínű, de napközben a déli határvidéken hószállingózás, gyenge eső, este, késő este pedig az Északi-középhegységben néhol gyenge havazás előfordulhat. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 8 fok között alakul. Késő estére -1 és +4 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőre virradó éjszaka túlnyomóan borult lesz az ég. Dél felől egyre nagyobb területen várható vegyes halmazállapotú csapadék: hó, havas eső, eső egyaránt lehet. A Dunántúl nyugati, délnyugati részein nagyobb eséllyel inkább hóra, a keleti, délkeleti megyékben inkább esőre kell számítani. A csapadék mennyisége nem lesz nagy. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad az északkeleti, északi szél. A késő esti -1, +4 fokról hajnalra -2, +2 fokig hűl le a levegő.

Hétfőn erősen felhős vagy borult lesz az ég. Többfelé valószínű eső, nyugaton, délen és a hegyekben nagyobb, másutt kisebb eséllyel havas eső, hó. Az északkeleti szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul.