Péntekre virradó éjszaka jellemzően derült, száraz idő várható. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6 fok között valószínű. Az Északi-középhegység völgyeiben, a Nyírségben és az Alföld fagyra érzékeny részein néhol gyenge fagy, talajmenti fagy viszont több helyen is lehet.

Légköri front nem lesz felettünk. Ugyanakkor egyre enyhébb levegő áramlik térségünk fölé. Melegfront jellegű hatás miatt a különösen érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, migrén, álmatlanság, illetve vérnyomás-ingadozás. Csökkenhet a koncentrálóképesség.

Pénteken derült, száraz idő várható. Elsősorban a Kisalföldön élénkül meg a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6 fok között valószínű. Az Északi-középhegység völgyeiben, a Nyírségben és az Alföld fagyra érzékeny részein néhol gyenge fagy, talajmenti fagy viszont több helyen is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 21 fok között alakul.

Szombaton túlnyomóan derült, napos idő lesz, csak délután növekszik meg nyugaton erősebben a felhőzet. Estefelé nyugaton néhol zápor előfordulhat. A délkeleti szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között várható.

Vasárnap szakadozott felhőzetre, hosszabb-rövidebb napos időszakokra számíthatunk. Elszórtan - legkisebb eséllyel a Tiszántúlon - alakul ki zápor, néhol zivatar. A déli, délkeleti szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 24 fok között valószínű.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.