Készüljön az év eddigi legmelegebb napjára!

Erőteljes déli, délnyugati áramlással egyre melegebb levegő érkezik fölénk, hatására az év eddigi legmelegebb napjai előtt állunk. Péntek este, szombaton hidegfront hoz lehűlést és csapadékot - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).
Szász Péter, 2019. április 25. csütörtök, 09:24
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Április 25-én az év eddigi legmelegebb napja vár ránk. Délután mintegy 8-10 fokkal leszünk az ilyenkor szokásos 18 fok fölött, néhol 28, esetleg 29 fok sem kizárt - írják.

A nyarat idéző melegben a többfelé élénk, főként a Dunántúl északi felén gyakran erős DK-i szél csökkentheti hőérzetünket.

Az ország döntő részén napközben nem lesz csapadék, kis eséllyel elsősorban az Alföld nyugati felén lehet egy-egy zápor, zivatar.

Orvosmeteorológia

Melegfront jellegű hatás várható. A fokozott feszültségérzés fejfájáshoz, álmatlansághoz, a teljesítőképesség csökkenéséhez vezet. Gyorsabbá válhat a szívműködés, a légzés. Nő a vérzésre való hajlam. Gyakoribb lehet a lázas állapotok, a gyulladásos és fertőző betegségek fellépése. Ingadozhat a vérnyomás. Csökkenhet a koncentráló-képesség.

HOZZÁSZÓLÁSOK