Két hidegbetörés is vár Magyarországra - OMSZ-előrejelzés

Hétvégén erős hidegfront mögött zúdul ránk a hideg levegő, majd második hullámban a jövő hét elején újabb hidegbetörés valószínűsíthető - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).
Szász Péter, 2018. szeptember 19. szerda, 13:57
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Szerda estig általában csak némi fátyol-, illetve gomolyfelhőzet zavarhatja a napsütést, csapadék nem lesz. Ugyanakkor délután kis valószínűséggel egy-egy zápor, esetleg zivatar is besodródhat a nyugati határvidékre. Mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között várható. Késő estére 15 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet.

Csütörtökre virradó éjszaka többnyire derült vagy gyengén felhős lesz az ég, de helyenként kialakulhat inverziós felhőzet. Csapadék nem várható. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szeszélyes területi eloszlásban 6 és 16 fok között alakul.

Csütörtökön túlnyomóan napos időre számíthatunk keleten több, nyugaton kevesebb gomolyfelhővel. Csapadék nem lesz. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között várható.

Pénteken túlnyomóan derült, száraz idő lesz. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 30 fok között várható.

Szombaton észak, északnyugat felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, délkeleten, délen még néhány órára kisüt a nap. Kora délutánig az ország északi felén több helyen, később délebbre is szórványosan valószínű eső, zápor. Az északira, északnyugatira forduló szél nagy területen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17 fok között várható. A hőmérséklet északnyugaton a reggeli, kora délelőtti órák után csökken, délben már 15 fok alatt valószínű, míg délkelet felé haladva egyre melegebb lesz, az Alföld déli részén 25, 27 fokos csúcsérték ígérkezik.

Vasárnap észak felől csökken a felhőzet, és gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Éjjel szórványosan, délelőtt már csak néhol valószínű eső, zápor. Az északnyugati, nyugati szelet élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között valószínű.

Hétfőn átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, és több helyen várható eső, zápor. Az északnyugati szelet erős, helyenként viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között valószínű.

Kedden gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, helyenként zápor előfordulhat. Az északnyugati, északi szelet erős, néhol viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között valószínű.

Ezt már olvasta? Hőségriadók nélkül is özönlöttek a fővárosi strandokra.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

HOZZÁSZÓLÁSOK