A Kab-hegyen csak 4,6 fokig emelkedett a hőmérséklet, amivel a vonatkozó 1919-ből származó dobogókői 5,3 fokos rekordot döntötte meg.

A fővárosi rekord is megdőlt, mert az 1940-ben Budapest Budakeszierdőn mért 9,4 fok után szerdán Budapest János-hegyen mindössze 9,3 fokig melegedett fel a levegő, de itt fontos hangsúlyozni, hogy a János-hegyi mérőállomáson mindössze 2014 óta végez méréseket a szolgálat.

Csütörtökön a Dunántúlon erősen felhős vagy borult marad az ég, ettől keletebbre szakadozottabbá válhat a felhőzet, emellett többnyire rövidebb, néhol hosszabb napos periódusok is lehetnek. Éjszaka a Dunántúlon is szakadozik a felhőzet.

Pénteken a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett sok gomolyfelhő képződik, amelyek estére többnyire feloszlanak.

A Dunántúlon ma délután fokozatosan megszűnik az eső és a szitálás. Késő délutántól előbb az északkeleti megyékben, éjszaka és holnap főként keleten másutt is kialakulhat futó zápor. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, élénk széllökések csak pénteken Sopron térségében lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 17 és 24 fok között alakul, nyugaton lesz a hűvösebb, északkeleten pedig a legmelegebb.