Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Péntek estig sok lesz a napsütés, a zápor esélye délnyugaton és északkeleten is csekély. Az északnyugati, nyugati szél megélénkül, többfelé megerősödik, az ország délnyugati harmadában lesz leggyengébb a szél. A hőmérséklet délután 25 és 30, késő este 20 és 25 fok között alakul.

Szombatra virradó éjszaka derült vagy gyengén felhős lesz az ég, csapadék nem várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18 fok között alakul.

Szombaton napos idő várható gomolyfelhőkkel. Az Északi-középhegység térségében, Szabolcsban és a nyugati területeken zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. Az északnyugati szél megélénkül, többfelé megerősödik, zivatarban átmenetileg viharossá is fokozódhat. Az ország délnyugati harmadában lesz leggyengébb a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között valószínű. (Ez egy ilyen nyár.)

Vasárnap napos idő várható gomolyfelhőkkel, főként északkeleten és délnyugaton alakulhat ki néhol zápor, zivatar. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatar idején viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel

Előrejelzés a Balaton és a Velencei-tó térségére péntek estig

A gyenge vagy mérsékelt északnyugati, nyugati szél egyre többfelé megélénkül, a térség keleti felében kissé tovább erősödve (a Balaton keleti részén 30-40, a Velencei-tónál 40-45  kilométer per óra). Késő délutántól fokozatosan mérséklődik a légmozgás. A napos időt kevés gomoly-, illetve fátyolfelhőzet zavarhatja. Csapadék nem lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 27 fok körül alakul. Késő estére 20, 21 fok köré süllyed a hőmérséklet.

A Balaton vize Siófoknál 24, a Velencei-tóé Agárdnál 23 fokos.

Pixabay

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket. A déli, kora délutáni órákban sok helyütt erős lesz az ultraibolya sugárzás. Használjunk fényvédőkrémeket, de hasznos kellék lehet a napszemüveg és a kalap is. Aki teheti húzódjon árnyékba - javasolja az OMSZ.

A címlapkép forrása: Pixabay.