Hétfőn a sok napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő lehet, csapadék nem valószínű. Többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik a déli szél. A hőmérséklet délután 31 és 35, késő este 20 és 26 fok között várható.

Keddre virradó éjszaka általában gyengén felhős lesz az ég. Csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. Hajnalra általában 15 és 20 fok közé hűl le a levegő, de az Északi-középhegység völgyeiben hűvösebb is lehet.

Kedden a Nyugat-Dunántúlon vastagabb felhőzet mellett néhány, másutt gomolyfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk. Szórványosan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon alakulhat ki zápor, zivatar. Előbb a Dunántúlon, majd estére már a Tiszántúlon is északnyugatira fordul, és megerősödik a szél. Zivatar környékén viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 22 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 26 és 30, máshol 31 és 35 fok között várható.

Szerdán szakadozott felhőzet, illetve gomolyfelhő-képződés mellett több órára kisüt a nap, a nap második felétől csökkenhet a felhőzet. Helyenként, legnagyobb eséllyel a Tiszántúlon és északkeleten fordulhat elő zápor, zivatar. Az északi szél megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között várható.

Előrejelzés a Balaton és a Velencei-tó térségére hétfő estig

Eleinte helyi hatások által meghatározott gyenge vagy mérsékelt légmozgás lesz a jellemző, de a déli óráktól megélénkül (25-30 km/h, a Velencei-tó és a nyugati medence környezetében 35 km/h) délies irányból.

A késő délutáni órákban fokozatosan megszűnnek az élénk lökések. Eleinte derült lesz az égbolt majd délután átmeneti felhősödés zavarhatja a napsütést. Csapadék nem valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 fok körül várható. Késő este 25 fok köré hűl a levegő hőmérséklete.

A Balaton Siófoknál 25, míg a Velencei-tó Agárdnál 26 fokos.

A fotó forrás: Napi.hu/Szabó Dániel.