Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szerdán az északkeleti, keleti megyékben erősen felhős égre, és elszórtan esőre, záporokra, zivatarokra lehet számítani. Az ország más részein elvétve alakulhat ki futó zápor, és a változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütés valószínű. Az északnyugati szél több helyen megélénkül, néhol megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 26 és 31 fok között alakul, de a tartósabban csapadékos északkeleti határvidéken ennél akár több fokkal is hűvösebb lehet. Késő estére 17 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Az OMSZ veszélyjelzést csak a keleti megyékre adott ki a csapadék miatt.

Csütörtökre virradó éjszaka többnyire derült vagy gyengén felhős lesz az ég. Északkeleten kezdetben még számíthatunk további csapadékra, ott hajnalig maradhatnak tartósabban felhősebb tájak. Az északi szelet a Zemplén környékén kísérhetik élénk lökések, másutt gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20 fok között alakul.

Csütörtökön gomolyfelhős, napos idő várható, csak helyenként lehet zápor, zivatar. Az északkeleti, északi szél többfelé megélénkül, északkeleten erős széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 31 fok között alakul.

Figyelmeztetést a hőség miatt csak két délkeleti megyére adott ki a meteorológiai szolgálat.

Pénteken gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Néhol zápor, zivatar valószínű. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad, csak zivatar környezetében lehet szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 32 fok között várható.

Mi várható a Balatonnál és a Velencei-tónál szerda estig?

A mérsékelt északnyugati szelet élénk, reggel és délelőtt időnként erős lökések kísérik.

Késő délutántól az élénk lökések fokozatosan megszűnnek. Délelőtt csökken a felhőzet, és változóan felhős, majd délután már túlnyomóan napos idő várható fátyolfelhőkkel és kevés gomolyfelhővel. Csapadék nem valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27, a késő esti 20, 21 fok körül alakul.

A Balaton Siófoknál 24, a Velencei-tó Agárdnál 26 fokos.

Így csapott le a vihar kedden a Balatonra:

Délnyugati irányból látványos zivatarok csaptak le a Balatonra augusztus 14-én, délután. A zivatarlánc a keleti medencéhez érve felerősödött és Balatonaligán 80 kilométer per órás széllökést mért az OMSZ szélműszere.

A nyitókép forrása: Pixabay