Már itt van a nagy zuhé - friss OMSZ-előrejelzés

Hidegfront éri el térségünket. Szombaton a Nyugat-Dunántúlra már hűvösebb levegő áramlik, ott több fokkal mérséklődik a meleg. A front előtt, a front mentén záporok, zivatarok kialakulására is számítani kell - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).
Szász Péter, 2018. augusztus 24. péntek, 18:38
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Szombatra virradó éjszaka erősen és gyengébben felhős területek egyaránt lesznek. Összességében több helyen várható zápor, zivatar, északnyugaton eső is. Szélerősödés csak zivatar környezetében lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul.

Szombaton gyengébben és erősen felhős időszakok egyaránt lesznek, a délutáni óráktól a Dunántúl nyugati felén várható tartósan zárt felhőzet. Összességében több helyen valószínű csapadék; északnyugaton eső, zápor, másutt zápor, zivatar. A szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, időnként megerősödik, zivatarban viharossá is fokozódhat a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire még 26 és 33, a Dunántúl északi felén már csak 20 és 25 fok között valószínű.

Vasárnap többnyire erősen felhős lesz az ég, de eleinte keleten, délután nyugaton hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Többfelé várható eső, zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél megerősödik, Észak-Dunántúlon és zivatarok környezetében viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 16, 20, másutt 22, 30 fok között alakul.

Ezt már olvasta? Újabb negatív rekordok dőltek a Dunán.

A fotó forrás: Napi.hu/Szabó Dániel.

HOZZÁSZÓLÁSOK