Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hétvégén érkezett és még legalább két napig térségünkben maradó légörvény elsősorban a Dunától nyugatra okozott nagy esőzést: 2-2,5 nap alatt egy átlagos szeptemberi egy-másfél havi mennyiségnek megfelelő eső esett.

A Balatontól északra nagy területen hullott le 60-80 milliméternyi csapadék. A legtöbb eső, 120,7 milliméternyi Hegyeshalmon esett.

Ugyanakkor az ország keleti megyéiben sok helyen egyetlen csepp eső sem hullott. Bár ez a helyzet - a légörvény lassú keleties mozgásával - a következő 3 napban változhat, a Nyírség, a beregi térség a mostani számítások szerint ekkor sem kap számottevő csapadékot.

Az Alpokalján és a Kisalföldön újabb 40-80 milliméternyi eső zúdulhat le, így az egyhetes mennyiség arrafelé akár a 150 millimétert is elérheti. Jó hírként ugyanakkor hozzátették, hogy a zivatarok hevessége és száma jelentősen csökken a következőkben.

Hétfőre a heves zivatarok miatt Budapestre és tizenkét megyére - Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala - adott ki elsőfokú figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat. Emellett a felhőszakadás veszélye miatt - Nógrád és Heves megye kivételével - az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az előrejelzés szerint hétfőn a legmagasabb hőmérséklet a Dunántúlon 21 és 25, másutt 26 és 32 Celsius-fok között alakul. Késő estére 17 és 25 fok közé hűl le a levegő.

A fotó forrás: Napi.hu/Szabó Dániel.