Hétfőn jön a feketeleves - megszólalt az OMSZ

Hétfőn jön az igazi feketeleves, az egész országban nagyerejű szél várható - mondja Üveges Zoltán meteorológus, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) videójában.
Szász Péter, 2018. szeptember 21. péntek, 16:06
Fotó: Pixabay

Az előttünk álló hétvégén véget ér a nyári idő, hacsak valami rendkívüli nem történik a légkörben, 30 fok feletti hőmérsékletre, idén már nem számíthatunk.

Európa légterében egy nagyon sebes nyugati áramlás van kialakulóban mely egy szempillantás alatt elhozza hozzánk az évszakváltást. Egy hidegfront hatására már szombaton 10-12 fokot mérséklődik a nappali felmelegedés. A felhők gyors mozgásából sejteni lehet hogy szeles időszak elé nézünk - mondja a szakember.

Szombat délelőtt jócskán felettünk lesz a hidegfront és a felhőzete, az ország középső kétharmadán kisebb, északnyugaton és a keleti országrészben valamivel jelentősebb esőt okoz majd.

A legkellemetlenebb jelenség azonban a hideg szél lesz. Különösen a Dunántúli középhegység vidékén jó eséllyel fújhat viharos lökésekkel északnyugati irányból.

Délután az északi, északnyugati országrészben felszakadozik a felhőzet, rövid időre kisüthet a nap. A légmozgás is jelentősen mérséklődik.

Vasárnap a szél már délnyugati irányból erősödik meg és nagyon kis ideig megint meleg levegő érkezik hazánkba.

Hétfőn aztán jön az igazi feketeleves egy újabb markáns front formájában: viharos, 70 kilométer per órát meghaladó szélre szinte mindenütt készülnünk kell, de a Dunántúlon és a főváros környékén a 90 kilométer per órát meghaladó lökéseknek is jelentős esélye van. Hétfőn a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között várható.

A címlapkép forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2018.09.21 16:43

Szóval, már kezdődik a hazugságuk mosása.
" Egy hidegfront hatására már szombaton 10-12 fokot mérséklődik a nappali felmelegedés."
-------
Eddig azt hazudták, hogy annyi fok lesz, nem azt mondták, hogy ennyivel esik.
Most 31 fok van, és ha esik 12 fokot, akkor még nem kell befűteni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html