Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet.

A szervezet görcskészsége hidegfront érkezésekor erősödik, emiatt az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsök száma a frontbetegeknél emelkedhet. Ugyancsak a görcskészséggel függ össze, hogy egyes esetekben a szülések korábban indulnak meg.

Hétfő estig az ország délnyugati harmadán kevesebb lesz a felhő, másutt jellemzően erősen felhős, borult lesz az ég, és főként keleten, északkeleten kisebb eső, zápor is előfordulhat. Estétől a Dunántúlon északira, északnyugatira fordul és megerősödik. Késő estére 8 és 13 fok közé hűl le a levegő

Keddre virradó éjszaka keleten átmenetileg felszakadozik, miközben nyugat felől megnövekszik a felhőzet. Elsősorban a Dunántúlon számíthatunk szórványosan esőre, záporra. Az északi, északnyugati szél megélénkül, főként a Kisalföldön és a Bakonyban helyeként meg is erősödik. Hajnalra általában 5 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedden kezdetben erősen felhős lesz az ég, majd délután nyugat, északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, kisüt a nap. Szórványosan, egyre inkább keleten, északkeleten várható eső, zápor. A nap első felében az északkeleti országrész kivételével nagy területen lesz erős az északnyugati szél, délután azonban fokozatosan mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 10 fok között változik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 13 és 19 fok között alakul.

Szerdán északon több, délen kevesebb lesz a felhő, hosszabb-rövidebb időre mindenütt kisüt a nap. Az északi megyékben helyenként eső, zápor előfordulhat. A nyugatias szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul.

A kép forrása: Pixabay.