Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szerdán a Dunántúlon nyugati, északnyugati részén jobbára erősen felhős lesz az ég, ott néhol jelentéktelen eső is előfordulhat, másutt a változó mennyiségű fátyolfelhőzet mellett szűrt napsütésre számíthatunk. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, legfeljebb helyenként élénkülhet meg a délkeleti szél. A hőmérséklet délután 17 és 24, késő este 7 és 14 fok között valószínű.

Csütörtökre virradó éjszaka elsősorban a Dunántúlon lesz felhősebb az ég, ott néhol jelentéktelen eső is előfordulhat. Kelet felé haladva csökken a felhőzet, a Tiszántúlon derült vagy gyengén felhős területek is lehetnek. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. Hajnalra 0 és +10 fok közé hűl le a levegő, északkeleten lesz a hűvösebb.

Csütörtökön változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Helyenként lehet kisebb eső, zápor. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 7 fok között alakul, de a belvárosokban és a magasabban fekvő helyeken kissé enyhébb, a fagyzugokban hidegebb lehet a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között várható.

Pénteken napközben többnyire kevés felhős, sok napsütés valószínű, legfeljebb néhol lehet gyenge zápor. Az északi, északnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között alakul, de a belvárosokban és a magasabban fekvő helyeken kissé enyhébb, a fagyzugokban hidegebb lehet a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 22 fok között várható.

Hidegörvény vagy hidegcsepp

A magaslégkörben található, ciklonális forgású, a környezeténél hidegebb légörvényeket nevezik hidegörvénynek vagy hidegcseppnek. A kisebb méretű örvények esetén inkább a hidegcsepp, míg nagyobb méret esetén a magassági hidegörvény vagy magassági ciklon elnevezésekkel élünk.

A kép forrása: Pixabay.