Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hétvégén kettészakad az ország, már ami a hőmérsékleti értékeket illeti, jövő héten pedig a - 20 éves modellklímához képest - több fokkal melegebb lesz - derül ki a Középtávú Időjárás-előrejelzések Európai Központja (ECMWF) valószínűségi előrejelzéséből.

A hőmérsékleti anomália térképen pirossal jelzik az átlagnál melegebb területeket, fehéren maradnak azok a területek, ahol az előrejelzés alig tér el az éghajlati átlagtól. A kék szín a hidegebbre utal, de a következő hetekben erre nem kell számítani.

A november 5-tel kezdődő hét

A november 12-vel kezdődő héten azonban úgy kalkulálnak, hogy a hőmérséklet megfelel majd az ilyenkor megszokottnak.

A november 11-gyel kezdődő hét

A modellszámítás szerint egyébként az idő nem lesz csapadékosabb az átlagnál.

Délen meleg, északon hideg

Délies áramlással több fokkal melegebb levegő érkezik térségünkbe, majd szombaton napközben az északi országrészt egy hidegfront éri el. Szombaton az északi tájakon hűvös, több helyen esős, őszi időre számíthatunk. Délebbre késő nyáriasan meleg, de szeles lesz az idő.  A legmagasabb nappali hőmérséklet északon, északnyugaton 11 és 17, másutt 18 és 24 fok között várható.

Vasárnap eleinte kevés felhő lesz, majd a déli óráktól egyre több felhő képződik térségünkben. Délután egyre nagyobb területen várható eső, zápor, leginkább az éjszakai órákban eshet. A déli szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul.

Hétfőn felszakadozik, csökken a felhőzet, néhány órás napsütésre szinte mindenütt számíthatunk. Eleinte szórványosan eshet az eső, zápor; zivatar is kialakulhat, de délután már kisebb az esélye a csapadéknak. A déli, délkeleti szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között alakul.

Hétvégén kell egyébként az órákat is visszaállítani egy órával. Korábban úgy tűnt, ez lesz az utolsó ilyen alkalom, de elképzelhető, hogy pár évig még várnunk kell erre.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.