Itt a friss meteorológiai előrejelzés

A kelet-európai anticiklon nyugati peremén helyezkedik el a Kárpát-medence, a frontok messze járnak tőlünk. Az ország egy részén (elsősorban északkeleten) éjszakánként képződő köd napközben egyelőre még átmentileg jórészt feloszlik, és kitisztul az idő - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).
Szász Péter, 2018. november 6. kedd, 15:56
Fotó: Shutterstock

Kedden éjszaka az Észak-Alföldön, a Dunántúlon és a főváros környékén nagyobb területen rétegfelhőzet, illetve köd képződhet, helyenként szitálás is valószínű. Másutt néhol jelenhet meg ködfolt, és jobbára derült marad az ég.

Szerdán napközben a zárt rétegfelhőzet és a köd területe fokozatosan zsugorodik, délután a Dunántúlon már fátyolfelhős, napos, másutt derült vagy gyengén felhős idő várható. A délkeleti szél napközben többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszaka hőmérséklet 0 és +8 fok között alakul, keleten lesz a hidegebb.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 15 és 20 fok között várható, de a tartósabban felhős, ködös helyeken néhány fokkal hűvösebb lesz.

Csütörtökön az éjszaka képződő köd kis területen napközben is megmaradhat. Egyébként alapvetően napos idő várható kevés fátyolfelhővel. Csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között alakul.

HOZZÁSZÓLÁSOK