Szombatra virradó éjszaka és szombaton délelőtt többfelé várható eső, reggel északkeleten ónos eső is. Délután már csak keleten eshet, északkeleten az eső mellett havas eső, néhol hó is előfordulhat.

Pénteken helyenként megélénkül, estefelé néhol megerősödik a déli, délnyugati szél. Hajnaltól egyre nagyobb területen északnyugatira fordul a légmozgás, többfelé meg is erősödik, de szombat délutántól mindenütt mérséklődik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 1 és 6 fok között alakul, de északkeleten gyengén fagyhat, a szeles területeken pedig kissé enyhébb lehet a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 1 és 9 fok között valószínű, az északkeleti határvidéken lesz a leghidegebb - olvasható az OMSZ előrejelzésében.

Vasárnap napközben nagyobbrészt erősen felhős időre számíthatunk, de rövid naposabb időszakok is lehetnek. Északnyugat felől egyre több helyen várható eső, zápor. A délnyugati szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 11 fok között várható.