Három részre szakad az ország - friss meteorológiai előrejelzés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) keddi előrejelzése szerint három területre lehet osztani az országot aszerint, hogy hol, milyen erős lesz a szél.
Szász Péter, 2019. március 5. kedd, 07:32
Fotó: Pixabay

Az ország északi részén - ideértve Budapestet is - viharos lökésekre kell számítani.

A legnagyobb középső sávban "csak" erős szélre kell számítani, de a nap is sütni fog.

Délnyugaton napközben kicsit több felhőre, eső utáni nedves utakra számíthatunk, de ott legalább a szél nem lesz erős - derül ki az OMSZ Facebook-oldalán közzétett napi előrejelzésből.

Szerdára virradó éjszaka északnyugat felől felhő-, illetve gyenge csapadéksáv éri el térségünket, amely a reggeli órákban már csak a Dél-Alföldön okozhat kisebb esőt, záporesőt. Eközben az éjszaka második felében a nyugati országrészben megnövekszik a fátyolfelhőzet. A nyugati, északnyugati szelet több helyen élénk lökések kísérik. Hajnalra általában -1 és +5 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szerdán nagyrészt napos időre számíthatunk fátyolfelhőkkel, helyenként megnövekvő gomolyfelhőzettel. Keleten reggel néhol még lehet kisebb eső, zápor, majd ott sem valószínű csapadék. Napközben többfelé megélénkül, a Dunántúl nyugati részén helyenként megerősödik a délire forduló szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között várható.

HOZZÁSZÓLÁSOK