Nagyon jó hírt közöltek a meteorológusok

Szerdán csak arra kell figyelni, hogy az ember ne hagyja otthon a napszemüvegét. Az esernyőt nyugodtan el lehet felejteni - írja Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).
Szász Péter, 2019. március 20. szerda, 09:09
Fotó: Napi.hu / Szász Péter

Nyugodt, száraz, napos időnk lesz, a szelet is inkább csak élénk lökések kísérhetik.

A csúcshőmérséklet 9 és 14 fok között alakul, északnyugaton lesz a hűvösebb, délkeleten a melegebb idő.

Az orvosmeteorológia figyelmeztetésben az írják, hogy a hazánk fölött áthaladó hidegfront kelet felé távolodott, mögötte lassan megszűnik a hideg levegő utánpótlása, a szél is mérséklődik. Ezek a hatások a vegetatív idegrendszerünket paraszimpatikus irányba tolják el, ezért csökken a szervezet energiaforgalma, alapanyagcseréje, lassul a légzés és a keringés, valamint az izomtevékenység is a legszükségesebbre csökken le.

Ezáltal általános restség válik uralkodóvá.

- fogalmaznak.

Érkezik a meteorológiai tavasz

2019. március 20. 22 óra 58 perckor megkezdődik a csillagászati tavasz, ekkor következik be ugyanis a napéjegyenlőség. A dátum nem tévedés, a tankönyvek ugyan március 21-re datálják az eseményt, mely azonban éppen úgy eshet március 20-ra, mint 21-re.

Csillagászok kiszámolták, hogy ebben az évszázadban már nem lesz többet napéjegyenlőség március 21-én. A következő ilyen alkalom majd csak 2102-ben jön el újra. A négy évenként bekövetkező szökőévek miatt pedig 2048-ra olyan koraivá válik ez az időpont, hogy március 19-re csúszik.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

stat, 2019.03.20 22:18

Kinek jó hir? A mezőgazdaságnak rossz hir, mert nagy a szárazság. A rossz hir majd a piacról érkezik.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html