A hétfői időjárási fordulatnak nem fog örülni

Vasárnap még sok lesz a napsütés az egész országban. Ezt érdemes kihasználni, mert hétfőn hidegfront alakítja az időjárásunkat - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.
Szász Péter, 2019. március 24. vasárnap, 08:52
Fotó: Getty Images

Vasárnap napos idő lesz többnyire gyenge, csak helyenként erőteljesebb gomolyfelhő-képződéssel. Kora délutánig csapadék nem várható, majd az északkeleti, északi megyékben néhol zápor előfordulhat. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul. Késő estére általában 6 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőre virradó éjszaka észak felől megnövekszik a felhőzet. Északon elszórtan, délebbre néhol eső, zápor valószínű. A szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 9 fok között alakul.

Hétfőn döntően erősen felhős időre számíthatunk, inkább csak átmeneti szakadozások lehetnek a felhőzetben. Az ország délnyugati harmadán több helyen, másutt elszórtan várható eső, zápor. Többfelé megerősödik az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között várható.

HOZZÁSZÓLÁSOK