Itt a friss hétvégi meteorológiai előrejelzés

Hetek óta ugyanaz a forgatókönyv az időjárásban. Ezen a héten sincs ez másként, ismét 20 fok köré emelkedik a hétvégére a hőmérséklet - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).
Szász Péter, 2019. március 28. csütörtök, 16:58
Fotó: Napi.hu / Szász Péter

Péntekre virradó éjszakára csökken a felhőzet és kiderül az ég. Helyenként pára-, illetve ködfoltok is képződhetnek.

Pénteken a gomolyok mellé fátyolfelhők is társulnak, és szűrik a napsütést. Számottevő csapadékra továbbra sem kell számítanunk. Az északias szél holnap a keleti vidékeken élénkülhet meg.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +5 fok között alakul, fagyra az erre kimondottan hajlamos helyeken, illetve az Alföld homokhátságain kell készülnünk. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 13 és 18 fok között várható, északkeleten lesz a hűvösebb - írja az OMSZ.

Szombaton derült vagy gyengén felhős, napos időre számíthatunk. Csapadék nem lesz. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között várható.

Vasárnap túlnyomóan derült, napos idő várható. Csapadék nem lesz. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között valószínű.

HOZZÁSZÓLÁSOK