Kiadós eső érkezik, de még ez sem lesz elég

Most és a következő napokban is egy úgynevezett szállítószalag halad keresztül térségünkön, ami enyhe és nedvesebb levegőt hoz. Pénteken valamelyest mérséklődhet az aszály, de az esőfelhőkkel lehűlés még nem jár együtt - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).
Szász Péter, 2019. április 3. szerda, 16:13
Fotó: Getty Images

Csütörtök estig erősen és gyengébben felhős időszakok váltják egymást, de összességében mindenhol kisüt több órára a nap. Holnap helyenként alakulhat ki zápor, szerda délután, este a Dunántúlon egy-egy zivatar is lehet.

A délkeleti, déli szelet napközben többfelé erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 2 és 8 fok között alakul, de északkeleten a szélvédett, kevésbé felhős tájakon ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 17 és 23 fok között valószínű - írja az OMSZ.

Péntek délután lép be egy csapadékzóna az országba délnyugatról, éjszaka az ország középső területén, hajnalban már a Tiszántúlon okozhat csapadékot és szombat napközben is leginkább északkeleten várható csapadék.

Az aszályt ez nem fogja megoldani "áztató esőre" még várni kell.

HOZZÁSZÓLÁSOK