Megtréfálja a magyarokat az időjárás

Az előttünk álló 6-8 nap során is folytatódik a változékony időjárás, a jelenlegi számítások szerint kétnaponta érkeznek majd frontok nyugat felől fölénk (szombaton, hétfőn és szerdán-csütörtökön) - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).
Szász Péter, 2019. szeptember 26. csütörtök, 16:20
Fotó: Getty Images

Az időjárási frontokkal csapadék is érkezik, de nem nagy mennyiségben.

A jelenlegi számítások szerint a jövő hét közepéig összességében nagyjából 2 és 15 mm közötti csapadékra lehet számítani az ország nagy részén. A frontok közötti időszakokban nagyrészt napos idő várható.

A szél főleg vasárnaptól élénkül, erősödik meg sokfelé. A nappali hőmérséklet többnyire kevéssel 20 fok fölé emelkedik, majd a hét közepétől valószínű több fokos lehűlés.

Viszonylag enyhék lesznek az éjszakák, fagyveszély a jövő hét közepéig nem várható - írja az OMSZ.

Rövidtávú előrejelzés

Csütörtök délután nyugat felől tovább szakadozik, csökken a felhőzet, egyre többfelé kisüt a nap, emellett gomolyfelhők is képződnek. Legtovább keleten marad felhős az ég, de ott is egyre kevesebb helyen valószínű eső, záporeső, estig északkeleten egy-egy zivatar sem kizárt.

Éjszaka többfelé párássá válik a levegő, főleg az ország északkeleti harmadán köd, illetve rétegfelhőzet is képződik, amely holnap délelőttre mindenütt feloszlik. Pénteken nyugat felől egy vékony, szakadozott felhősáv vonul át az országon, emellett mindenütt várható több-kevesebb napsütés. Számottevő csapadék nem valószínű. Ma az északnyugati, holnap a délire, délnyugatira forduló szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 13 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 21 és 26 fok között várható.

HOZZÁSZÓLÁSOK