Hétfő este derült és erősebben felhős területek egyaránt lehetnek. Főként az éjszaka első felében fordulhatnak elő záporok, zivatarok - erre a legnagyobb esély az ország középső harmadában mutatkozik. A légmozgás mérsékelt marad, zivatarok környezetében azonban átmeneti szélerősödés előfordulhat. A hőmérséklet késő este 15 és 20, hajnalban általában 12 és 17 fok között alakul.

Kedden a fátyol- és gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk. Többfelé alakul ki zápor, zivatar. Az északkeleti szél több helyen megélénkül, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul. Az OMSZ figyelmeztető előrejelzést adott ki zivatar miatt az ország nagy részére Nyugat-Magyarország, Veszprém, Komárom-Esztergom és Nógrád megye kivételével. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!

Szerdán erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütésre számíthatunk, és több helyen várható zápor, zivatar. A délkeleti, keleti szél helyenként megélénkül, szélerősödés zivatar környezetében lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul. Az OMSZ figyelmeztető előrejelzést adott ki zivatar miatt az ország nagy részére Vas és Zala megyék kivételével.

Csütörtökön erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütésre számíthatunk, és több helyen várható zápor, zivatar. A délies szél többfelé élénk lesz, zivatar környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul. Az OMSZ figyelmeztető előrejelzést adott ki zivatar miatt az ország egész területére.