Ránk húzódik egy melegfront - időjárási előrejelzés

Szerda éjszaka melegfronti felhőzet húzódik fölénk, és elsősorban az északi, északkeleti megyékben kis mennyiségű ónos eső, fagyott eső valószínű, az északkeleti határvidéken esetleg gyenge havazás is lehet.
K. Kiss Gergely, 2020. január 8. szerda, 19:47
Fotó: Napi.hu

Szerda este északnyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, és az éjszaka második felében főként északon, északkeleten helyenként előfordulhat gyenge csapadék: ónos eső, fagyott eső, északkeleten hó is lehet. Gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -7 fok között alakul, de északkeleten, keleten hidegebb is lehet.

Csütörtökön eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, majd délután nyugat, délnyugat felől felszakadozik a felhőzet. Elsősorban északon, északkeleten alakulhat ki helyenként ónos eső, fagyott eső, északkeleten hó is. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak a Dunántúlon élénkülhet meg néhol a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1, -7 fok között alakul, de északkeleten, keleten hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire -1 és +6 fok között valószínű.

Az OMSZ csütörtökre figyelmeztető előrejelzést adott ki Észak-és Közép-Magyarországra, Komárom-Esztergom, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyékre ónos eső miatt.

Pénteken gyengén felhős, napos és borult, párás, néhol tartósabban ködös területek váltakoznak, délen valószínű nagyobb területen tartós napsütés. Csapadék nem várható. A Dunántúl déli felén megélénkülhet a délnyugati szél, másutt gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 10 fok között várható, délnyugaton, délen lesz napközben a melegebb.

HOZZÁSZÓLÁSOK