Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szombaton zivatarok kialakulásához - elszórtan - az ország északkeleti harmadán lesznek kedvezőek a feltételek. Éjszaka nem valószínű villámtevékenység - írja a Met.hu, amely szerint a Salgótarján-Derecske vonattól északkeletre első fokú veszélyjelzés van érvényben a lehetséges viharok miatt.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között alakul. Késő estére 19 és 25 fok közé hűl le a levegő.

A Balaton vize Siófoknál 22, Balatonfürednél 23, a Velencei-tó Gárdonynál 24 fokos. A Tisza-tó Poroszlónál és Abádszalókon is 24 fokos. A Duna Magyarországi szakaszán 20-22 fok közötti a vízhőmérséklet, a Tiszán 21-25 fok közötti a vízmélységtől függően.

Vasárnap több órás napsütés várható fátyol-, illetve gomolyfelhőkkel, északon lesz felhősebb az ég. A déli megyékben alapvetően csapadékmentes marad az idő, másutt viszont elszórtan lehet záporeső, illetve zivatar, északkeleten helyenként felhőszakadás is előfordulhat. A szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul és megélénkül. Zivatarok környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 34 fok között várható.

Délután egy hidegfront érinti hazánkat, emiatt az ország északi felén már több helyen számítani lehet zivatarok érkezésére illetve kipattanására, nagyobb számban és hevességgel várhatóan az Északi-középhegységben, Észak-Alföldön. Hétfőre virradó éjszaka már inkább csak délebbre, délkeletre fordulhat elő egy-egy gyengébb zivatar.

Vasárnap a napi középhőmérséklet az északkeleti megyék és a délnyugati határszél kivételével 25 fok felett alakul.