Kedd reggelig többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, hosszabb ideig tartó felszakadozás a Dunántúl déli felén lehet. Többfelé várható ismétlődő eső, de Borsod-Abaúj-Zemplén megye északi részén néhol ónos eső is előfordulhat. Éjszaka több helyen párássá válik a levegő, köd is képződik, a ködös tájakon szitálással, ónos szitálással.

Kedden nyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, az éjszaka képződött ködfoltok néhol csak lassan szűnnek meg. Délelőtt még többfelé, majd egyre inkább csak keleten lehet eső, de délután a Dunántúlon is kialakulhat egy-egy helyen zápor. Késő délután, este a hegyekben hózápor is előfordulhat. A déli, délnyugati szél többnyire mérsékelt marad, majd kedden egyre többfelé északnyugatira fordul a szél, megerősödik, a Bakonyban és a Balaton térségében viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, +5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden többnyire 7, 12 fok között valószínű, de északkeleten helyenként 4, 6 foknál nem lesz melegebb.

Szerdán kezdetben kevés lesz a felhő, napos idő várható, majd délután északnyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet. Számottevő csapadék nem várható, csak hajnalban elsősorban keleten lehet elszórtan hózápor. Az élénk, néhol erős északi, északnyugati estére mérséklődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +3 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul.

Csütörtökön nyugat felől fokozatosan mindenütt megvastagszik a felhőzet, és szórványosan valószínű csapadék; nyugaton eső, keleten, északkeleten havazás, havas eső, majd ott is eső. Eleinte pedig helyenként ónos eső is lehet. A déli, délkeleti szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul - írja az OMSZ.