Csütörtökön a kora délelőtti órákig túlnyomóan borult lesz az ég, párás, helyenként ködös idő várható többfelé esővel, záporral, a ködös tájakon szitálással. Napközben a köd a legtöbb helyen feloszlik, közben nyugat felől fokozatosan vékonyodik, szakadozik a felhőzet, a Dunántúlon hosszabb, másutt rövidebb időre kisüt a nap. A csapadékzóna egyre inkább kelet felé helyeződik, délután elsősorban a Dunától keletre várható csapadék. Az északnyugati szél a Kisalföldön időnként megerősödik, majd a délutáni órákban délnyugatira fordul, és mérséklődik. Élénk lökések még ekkor is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul. Késő estére 0, +4 fokra hűl le a levegő.

Péntekre virradó éjjel a Tiszántúlon is csökken a felhőzet, éjfélre a legtöbb helyen megszűnik a csapadék. Éjjel nyugat felől fátyolfelhők úsznak fölénk, illetve foltokban köd képződik. A déli, délnyugati szél a Kisalföldön időnként megélénkül. A hőmérséklet hajnalban -3 és +2 fok között valószínű.

Pénteken hozzávetőleg az ország keleti felén köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet képződik, amely délelőtt fokozatosan feloszlik. Másutt többnyire kevés felhő várható, majd délután északon megnövekszik a felhőzet. Csapadék nem valószínű. A délnyugati szelet elsősorban a Dél-Dunántúlon és északkeleten többfelé erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet északkeleten, északon 6 és 11, délnyugaton, délen 11 és 14 fok között várható. (Mi az olcsó kenyér titka?)

Szombaton nagyrészt erősen felhős időre, inkább csak rövid napos időszakokra számíthatunk, de északnyugaton több lehet a napsütés. Délutántól néhol kisebb eső, zápor előfordulhat. A délnyugati szelet többfelé erős lökések kísérik, legerősebb szél a Dél-Dunántúlon várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 16 fok között, az Északi-középhegység térségében 9, 10 fok körül várható.

Vasárnap erősen vagy közepesen felhős időre számíthatunk, napközben elszórtan, estétől többfelé valószínű eső, zápor. A déli szelet nagy területen erős, a Nyugat-Dunántúlon helyenként viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 19 fok között alakul, délnyugaton lesz a legmelegebb, északkeleten a hűvösebb.

A kép forrása: Pexels