Ön szerint a terrorizmus vagy az egészségügy aggasztja a magyarokat?

Az Ipsos MORI Társadalomkutatási Intézet rendszeresen elkészíti felmérését arról, hogy mi aggasztja legjobban az embereket a világ országaiban. Idén januárban 27 országot vizsgáltak, és azt találták, hogy a legtöbb országban az emberek úgy érzik, rossz irányba mennek a dolgok. A magyarok különösen borúlátóak voltak: Brazília, Mexikó és Olaszország után mi jöttünk az összesített szorongásrangsorban - írja a 444.hu.
K. Kiss Gergely, 2018. február 13. kedd, 11:58
Fotó: Napi.hu

A 2018 januári minták alapján világszerte a legnagyobb szorongástényező a munkanélküliség, ez a megkérdezettek 35 százalékánál jött elő az egyik említett problémaként. Nálunk csak a megkérdezettek 19 százaléka említette ezt a problémát - olvasható a portálon.

Összesített globális rangsorban második helyen a pénzügyi/politikai korrupció végzett, és ez nálunk is elől szerepelt: magyarok 56 százaléka említette ezt a három probléma egyikeként.

Globálisan harmadik, nálunk második kiemelt probléma lett a szegénység és a társadalmi egyenlőtlenség: a korrupcióhoz hasonlóan szintén 56 százaléknyian mondták nálunk, hogy ez komoly aggodalomra ad okot. Ebben Oroszország áll az első helyen, rögtön utána mi következünk.

Nagy eltérés a globális és a magyar helyzet között az egészségügynél jön elő: míg az összes megkérdezett 24 százaléka sorolta csak ezt a három aggodalom között, a magyar megkérdezettek 72 százaléka.

Nagyításért kattintson a képre!

Az oktatás terén nagyjából a világátlagot hoztok, 19 százalék globálisan, 21 százalék nálunk érezte ezt kiemelkedő problémának.

Majd jött a terrorizmus, és hiába zajlik évek óta agresszív kormányzati propagandakampány, az Ipsos MORI mérése szerint a megkérdezett magyarok mindössze három százaléka említette itt a terrorizmust.

HOZZÁSZÓLÁSOK