Ön is hamarosan levelet kaphat a NAV-tól!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) október 31-ig küldi ki a magánszemély adózóknak a folyószámla értesítőket, illetve a késedelmi pótlékról szóló leveleket - mondta Kis Péter András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adószakmai szóvivője az állami tévében.
Napi.hu, 2015. október 28. szerda, 12:40
Fotó: Napi.hu

Folyószámla-értesítőt az kap, akinek a személyi jövedelemadóban túlfizetése vagy tartozása van. A túlfizetést az adózó visszakérheti, vagy átvezetheti másik adónemre, a tartozást pedig mielőbb érdemes befizetni, mert amíg ez nem történik meg, késedelmi pótlékot számol fel a NAV - mondta a szóvivő. Pótlékértesítőt az kap, aki 2014-ben nem fizetett határidőre.

Kis Péter András arra is felhívta a figyelmet, hogy azon nyáron végzett diákoknak - akár egyetemisták, akár érettségizettek - , akik még nem tudtak elhelyezkedni, és nem is tanultak tovább, így október 31-én lejár a diákigazolványuk, be kell jelentkezniük a NAV-nál, hogy jogosulttá váljanak egészségügyi ellátásra. Hozzátette, hogy október 31. után még 45 napig, vagyis december 16-ig jogosultak az ellátásra, utána kell figyelniük, és bejelentkezniük.

Annak, aki nem biztosított, és egyéb jogon sem jogosult ellátásra, 2007 óta kötelezően meg kell fizetnie az egészségügyi szolgáltatási járulékot; ennek havi összege 6930 forint, de napi szinten is fizethető, a napi összeg 231 forint - mondta a szóvivő.

HOZZÁSZÓLÁSOK