Rendhagyó megoldással rukkolt elő az Autistic Art - így támogathatja az autista fiatalokat

Az autizmussal élők alkotásai mellett magyar galériák, kortárs művészek munkáira lehet licitálni az Autistic Art Alapítvány rendhagyó, kéthetes online aukcióján.
Csernátony Csaba, 2020. június 25. csütörtök, 14:16
Fotó: Pixabay - A kép illusztráció

Az alapítvány a bevételből nem csak az autizmussal élőknek fenntartott lakóotthonokat támogatja, hanem a pénz egy részét visszaadja a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került magyar kortárs művészeknek és galériáknak.

Nem ma kezdték

Az Autistic Art Alapítvány régi motoros az aukciók szervezésében: az elmúlt tizenkét évben tizenegy hagyományos aukciót szervezett, a beérkező összegből pedig évente átlagosan tíz, összességében 15 magyarországi, súlyosan érintett autizmussal élő fiatalokat ellátó lakóotthonnak nyújtott anyagi támogatást.

"Ebben a váratlan helyzetben tényleg mindannyian - így a kortárs művészeti szereplők és az autista fiatalok is - azonos helyzetben vagyunk: a világ beszűkült körülöttünk. Ez a speciálisan zárt világ most a virtuális térbe lépve nyílik ki a nagyközönség előtt, e sajátos aukciónak köszönhetően. Az egyedi műtárgyak megvásárlásával a licitálók nemcsak támogatják az alkotókat, de jobban megismerhetnek egy új perspektívát, hiszen az elmúlt hónapokban mindenki megtapasztalhatta, milyen egy zárt világban létezni. Legyen ez a megvásárolt tárgy egy memento, hogy soha ne feledjük el, az autizmussal élők világa a miénkkel ellentétben, bizonyos mértékig örök életükben zárva marad.  Bízunk benne, hogy most megtörténik a várt szemléletváltás, amely segít láttatni minden résztvevővel,  hogy mennyi mindent tehet a többségi társadalom azért, hogy ez a zártabb világ biztonságos maradhasson autista társaink számára" - mondta Kovács Henrietta az alapítvány ügyvezetője.

Az aukciónak helyet adó online árverési felület az alapítvány fejlesztése és az Autistic Art oldalán, itt érhető el. Az aukció július 8án ér véget.

HOZZÁSZÓLÁSOK