Ónodi-Szűcs nem tüntet, inkább tárgyal

Nem vesz részt a mai egészségügyi gigademonstráción Ónodi-Szűcs Zoltán. Az egészségügyért felelős államtitkár azzal hárította el a meghívást, hogy nem vesz részt politikai rendezvényeken, és inkább a tárgyalóasztal melletti konstruktív vita híve - értesült a Népszabadság.
Napi.hu, 2016. július 1. péntek, 10:37
Fotó: Napi.hu

Ma este 6-ra kor kezdődik a "Jussunk egyről a kettőre, Beteg az ország, gyógyítsuk meg!" címmel indított Kossuth téri egészségügyi gigademonstráció, amelyre a fekete ruhás nővér, Sándor Mária minden egészségügyben dolgozót meghívott, mondván az egészségügy team munka.

Ónodi-Szűcs Zoltán azzal hárította el a szervezők meghívását, hogy nem vesz részt politikai rendezvényeken, másrészt ő, inkább a tárgyalóasztal mellett zajló konstruktív vita híve. A politikus elzárkózását Sándor Mária sajnálja, mert mint azt a nol.hu-nak hangsúlyozta: a péntek este hattól másnap reggelig tartó gigademonstrációjuk nem politikai rendezvény. Összefogás a betegekkel, az egészségügyi dolgozókkal a jobb, a tisztességes körülményekért, ellátásért.

Sándor Mária elmondta, a fölszólalók sem arról beszélnek majd, hogy mi a rossz, hanem arról, milyen egészségügyet akarunk, és hogyan képzelik a minőségi betegellátást, de mint hozzátette, úgy biztosan nem, hogy félniük kelljen a jogaikért kiállóknak. Elmondása szerint amikor arról kérdezte az intézményvezetőket, megengedik-e a rendezvényről szóló plakát kiragasztását, ki udvariasan, ki durván, de valamennyien elzárkóztak.

Az előzetes jelzések alapján a térre öt-hétezer embert várnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK