Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az oltások jól haladnak, talán túl jól is - mondta az operatív törzs napi tájékoztatóján Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője.

A két engedélyezett Covid-19 vakcinából, a Pfizer, illetve a Moderna által gyártott oltóanyagból eddig 130 ezer ember beoltására elég adag érkezett, ebből 106 ezren már oltakoztak, és mivel a hétvégén folytatódik az idősotthonok lakói és az ott dolgozók tömeges oltása, várhatóan a teljes keretet beadják a következő, jövő keddi szállítmány érkezése előtt.

Kérdésre Galgóczi elmondta, jelenleg is zajlanak az orosz szputnyik vakcina vizsgálatai, ezzel, és az egyéb forrásokból beszerzett más vakcinákkal remélhetőleg a mostaninál jóval gyorsabb ütemre lehet váltani az oltakozásban.

Galgóczi ismételten kérte az egészségügyi dolgozókat, ahogy a lakosság egészét is, hogy regisztráljon mindenki aki oltást akar, ezt az erre létrehozott kormányzati honlapon tegyék meg, ahonnét majd emailben fogják tájékoztatni a teendőkről.

Kiss Róbert rendőr-alezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője elmondta, a rendőrök az elmúlt napon a maszkviselési szabályok megsértések miatt 166 személlyel szemben intézkedtek, összesen eddig 19 695 esetben kellett ilyen kihágásokért fellépniük.

A boltok, vendéglátóhelyek nyitvatartására vonatkozó szabályok megsértése miatt eddig 702 esetben léptek fel a rendőrök.

Tegnap 455 intézkedés volt a kijárási tilalom megszegése miatt. Egy ember ellen léptek fel, mert túl messzire vitte sétálni a kutyáját.

Az eddig kijárási korlátozások alatt összesen 25346 intézkedés volt eddig.