Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kormány döntése alapján szigorodnak a maszkviselés szabályai. Hétfőtől szélesebb körben lesz kötelező a maszkviselés, már a vendéglátó és a  szórakozóhelyeken is hordani kell a maszkot, akárcsak a sportrendezvények vendéglátórészein, ahol csak az étkezések idejére lehet levenni. A szabályok megsértése esetén akár a hely bezárására is sor kerülhet - mondta az operatív törzs napi tájékoztatóján Kiss Róbert, rendőr alezredes.

A rendőrség fokozottan készül a hétvégére, megerősítik a rendőri jelenlétet a temetőkben és környékén is  - tette hozzá.

A járvány második meredeken emelkedő hullámát látjuk, a kormány célja, hogy a védekezés fenntartása mellett a vírus ne bénítsa meg a mindennapjainkat - mondta a reggeli statisztika elismétlése után Galgóczi Ágnes, az NNK osztályvezetője, hozzátéve, hogy mindenki tartsa be a szabályokat.

Az OMSZ folyamatosan végzi a mintavételt, a fokozódó igényekre válaszul további 200 mintavételi egységet vezetnek be.

Galgóczi Ágnes kijelentette, folyamatosan kiszállítják a felnőttek részére alkalmas influenzaoltás a háziorvosokhoz, a 3 év alattiaknak beadható vakcina ma és holnap jut el a kormányhivatalokhoz, ahonnan igényelhetik a háziorvosok.

Csütörtöki statisztika

2194 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 68 127 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 56 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1634 főre emelkedett, 17 469-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 49 024 fő. Az aktív fertőzöttek 27 százaléka, az elhunytak 34 százaléka, a gyógyultak 29 százaléka budapesti. 3197 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 255-en vannak lélegeztetőgépen.

Kérdésre válaszolva az NNK osztályvezetője elmondta, a tapasztalatok szerint a betegségen átesettek körülbelül 6 hónapig védettek az újrafertőződés ellen.

Kaphat oltást a vérhigító kezelésben részesülő személy, ha a gyógyszer megfelelően be van állítva.

Az egészségügy felkészült a  növekvő terhelésre, eddig 933 főt irányították át.