Optimista a kormány: jövőre ott leszünk, ahol tavaly voltunk

A kormány és az iparkamara szerint gyorsan ki fog lábalni a magyar gazdaság a koronavírus-válás okozta visszaesésből, és jövőre ott lesz az ország, ahol tavaly volt.
Komócsin Sándor, 2020. június 25. csütörtök, 08:44
Fotó: Getty Images

A magyar iparban magas a high-tech terület aránya, Dánia után a második legmagasabb nemzetközi szinten, a kormány gazdaságvédelmi akciótervének intézkedései pedig segítik a vállalkozásokat a koronavírus kedvezőtlen gazdasági hatásainak mérséklésében - mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztéri­um (ITM) gazdaságstratégiá­ért és -sza­bá­lyo­zásért felelős államtitkára az MKIK fórumán a Magyar Nemzet cikke szerint.

A távirati iroda tudósítása szerint felidézte: a tőke- és hiteltörlesztési moratórium jelentős összeget hagy a vállalkozásoknál. Parragh László, az MKIK elnöke szerint Magyarország sikeresen kezelte a koronavírus-járványt, kárenyhítésre GDP-arányosan a harmadik legnagyobb csomagot állította össze az unióban, a GDP 18-20 százalékának megfelelő összeget, több évre elosztva. Parragh szerint a magyar gazdaság alapjai erősek, és 2021-ben elérheti azt a szintet, ahonnan csökkenni kezdett.

HOZZÁSZÓLÁSOK