Orbán Viktor: a rendszer bírja a nyomást, új oltási terv készült

A miniszterelnök szokásos péntek reggeli rádióbeszédében a koronavírus-járvánnyal kapcsolatosban úgy vélte, a krízis felénél járunk, de ha betartjuk a szabályokat, nem lesz probléma.
Szabó M. István, 2020. november 27. péntek, 08:45
Fotó: Napi.hu

Orbán Viktor a Kossuth Rádió reggeli műsorában azt mondta, hogy most két csatatér van: az egyik harc a kórházakban, a másik az iskolákban zajlik.

A koronavírus-járványnál a miniszterelnök egyelőre nem lát biztató jeleket, de szerinte az, hogy a jelenlegi, 9500 kórházi ápolásra szoruló létszámnál a kórházakban másfélszer ennyi hely áll rendelkezésre, a helyzet kezelhetőnek tűnik. A legnagyobb teljesítményt az átvezényelt orvosok és ápolók nyújtják, de a rendszer bírja a nyomást - mondta a politikus.

A hamarosan élesedő új oltási tervet már heteket ezelőtt kidolgozták; összesen 13 ezer helyszínt jelöltek ki, ahol az oltásra sor kerül majd. Ez december végén, január elején élesedik majd - amikor az első adag vakcina megérkezik. Orbán Viktor szerint az oltási helyeken, a torlódások kivédése érdekében a jövő héten elindul egy előzetes regisztrációs folyamat, a kormányfő fontosnak nevezte, hogy "hogy minden magyar ember regisztráljon", mivel azt a kormánynak látnia kell, hogy hányan kérik az oltást. Neten és levélben lehet majd jelentkezni, aki föliratkozik, az elsők között juthat oltáshoz.

A karácsony kapcsánegyelőre nem tudják megmondani, milyen szabályok szerint kell majd élni a karácsonyi ünnepek és újév idején.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

joshyboy, 2020.11.27 13:26

Vajon lesz olyan menüpont is a weblapon, hogy nyugati vagy keleti oltóanyagra pályázik a polgár? Emlegettek korábban szabad választást ezzel kapcsolatban. Bár most is szabad a választás pl. plug-in hibrid SUV, pizzafutár Swift és BKK között. :P
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html