Orbán Viktor Brüsszelnek üzent

Nem teljesíti az EU kérését Magyarország, Szerbia kivételével nem nyitjuk meg a határokat 14 EU-n kívüli ország állampolgárai számára - jelentette be Orbán Viktor kormányfő.
Domokos László, 2020. július 2. csütörtök, 09:05
Fotó: MTI Fotó

Csütörtökön korán reggel összeült az operatív törzs az Európai Unió javaslatának a megvitatására - derült ki Orbán Viktor kormányfő Facebookra feltöltött videójából.

Orbán Viktor szerint nagy baj még nincs, a járvány második hulláma még nem érkezett meg, de az EU azt javasolta Magyarország számára, hogy nyissa meg a határait 14 nem európai uniós ország előtt.

Az ülés után a politikus elmondta: úgy döntöttek, hogy visszaállítják kötelező jelleggel az átutazók számára a humanitárius korridort, ezt az útvonalat a miniszterelnök szerint nem hagyhatják majd el az utazók. Ez hasonló lesz, mint amit a járvány tetőpontján bevezettek - idézte szavait a HVG.hu.

A határellenőrzéseket továbbra is fenntartják, az EU kérését, pedig nem tudják teljesíteni, Szerbia kivételével továbbra sem fogad Magyarország EU-n kívüli állampolgárokat - ttete hozzá a magyar miniszterelnök.

HOZZÁSZÓLÁSOK