Fidesz: Orbán be fog számolni az Európai Tanácsban történtekről

A Fidesz szerint a kormányfő továbbra is tájékoztatást fog adni az Európai Tanács üléseiről, de a jövőben egy speciális napirend előtti felszólalásokban teszi ezt meg.
Csernátony Csaba, 2019. november 23. szombat, 16:18
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

A miniszterelnök továbbra is tájékoztatja a parlamentet az Európai Tanácsban történtekről - közölte a Fidesz-frakció szombaton az MTI-vel.

A 2004 óta tartó gyakorlat szerint a kormányfő csak a kiemelt jelentőségű tanácsi üléseket követően szólal fel napirend előtt. A párt szerint a változás annyi, hogy az Európai Tanács üléséről szóló tájékoztatást a továbbiakban az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló határozat szabályozza. Ez szintén a parlament előtt van és a miniszterelnök napirend előtti felszólalásának speciális fajtájaként nevesíti az esetet, rendezetté téve a frakciók hozzászólási lehetőségét és a miniszterelnök válaszát is. Emellett az Európai Tanács ülései és a stratégiai jelentőségű uniós események előtt a kormányfő ezután is tájékoztatja az Európai Uniós Konzultációs Testületet, amelynek mások mellett tagja valamennyi parlamenti frakcióvezető.

A fideszes frakció arra reagált, hogy a 24.hu szombati cikke szerint egy kormánypárti törvénymódosító javaslat alapján a miniszterelnöknek nem kell beszámolnia a parlament előtt az Európa Tanács üléseiről.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

narancsragacs, 2019.11.24 08:26

Putyinnak, Erdogannak és a Kipcsak Tanácsnak biztosan, nekünk meg majd hazudik valamit :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ilsi, 2019.11.24 06:50

OPEnemismikulás? ORSZÁGOS PECH ÉS BALEKSZÖVETSÉG (OPeBaSzö)
-Nehéz napok jönnek! - mondta. - A börtönből nem engednek ki focimeccsekre.
-600 mrd EU-pénzt kell visszafizetnünk, de ez ?nem büntetés?. Ha majd lesittelik, az ítéletben ez áll: Ez nem büntetés, hanem ?tartózkodási helyének korrekciója?.
-Ha 22-ben az ellenzék nyerésre áll, ő hozza ránk a ?nehéz napokat? és vészhelyzet miatt a választásokat elhalasztja. (Vagy éppen előre hozza, míg többsége van).
-Amióta Trump és Netanjahu is megindult biztos tartózkodási helye felé, az állami hírekbe ezt valahogy kínos berakni. (A hírolvasót tán csak nem fogják bevarrni?)
-A ferencvárosi polgármesternek titkos kijárata volt a szekrényében.
Az semmi! Orbánnak titkos alagútja van ? egészen a felcsúti stadionig!
-Folytatjuk: Bezárjuk a tudományos akadémiát, telerakjuk futball-akadémiákkal az országot és aztán addig focizunk, míg éhen nem halunk.
-A világot megrengette a hír, miszerint egy magyar tudós fölfedezte az 5. természeti erőt, amely híd a sötét világhoz. A kormány rögvest cáfolt: egy erő van, a centrális. (És az sem híd, mert önmagához minek?)
-A jobbikos beült Orbán székébe. De rosszul járt: rágógumi volt benne!
-Putyin: Ha a V4-ek nem kapnak több pénzt az EU-ból, ki fognak válni.
Nem! Előbb fogják őket kirúgni.
-Az angolok megcsinálták a Csalagutat, most meg be akarják zárni. (Hol haragszom, hol meg nem... magyar ? angol? - nóta.)
-Mexikói munkások tüntettek Budapesten. Jól eltévedhettek?
-A Belgrád-Bp vasutat kínaiak építik. De a vasút után jönnek a katonák?
-Jön a sárgaság fertőzés a szőlőkre, az amerikai kabócával. Mondom, le kell váltani Orbánt, mert nem tudja megállítani a migránsokat!
-4% GDP növekedés várható, mondta a miniszter azon adatok alapján, melyeket ő állított össze.
-Borkai ? még akkor, NOB-elnökként ? a fiataloknak ajándékozott plazma tévéket szétosztotta a NOB-tagok között. Azért, mert megsejtette, milyen izgalmas szex-jeleneteket lehet majd rajta látni?
-A Terézvárosi polgármester elvette a parkolókat az oroszoktól ?Ruszkik haza!? kiáltással. -Visszajövünk tankkal! - mondták az oroszok.
-Temetkezési vállalatok pénzt kaptak, ?rugalmas munkaidő? bevezetésére.
Tehát 5 óra után is nyugodtan meghalhatunk.
-Emberkomposztáló épül Seattle-ban. Egy hónap alatt az emberből egy halom komposzt lesz. Lám ennyit érünk: egy talicska sz...t!
-Oszlóban a norvég alap.
-A gázszerelő apuka, karácsonykor: -Jaj, gyertek gyorsan ki, megindult a hóesés! Esik a hó! Esik a hó...nahát, ez nem is hó. Ezek húszezer forintosok.
-A gázszerelő anyuka: Na, gyerekek, mit hozott a Jézuska? Nahát, egy darab Magyarországot! Aztán nehogy megegyétek egyszerre!
- 5 ezer mrd-ot tartanak a magyarok a ?párnacihában?. (Nekem még szalmát tömött az anyám az ágyamba.)
-Életpálya-modell: 30 év gyerekkor, 30 év nyugdíj ? közötte meg kicsit dolgozunk.
-Hogy hívják a szórakoztató iparban ténykedőt?
(szórakoztató iparos)
-Mi az a NYET?
(Nyugdíjelőtakarék)
-Smitt Pál, aki naponta olvassa az evangéliumot, valahogy ezt kihagyta:
?Doktoroknak se hívassátok magatokat, mert egy a ti doktorotok, a Krisztus.? (Máté 23,10)
-A fiatalok visszatértek a fáraók képírásához. Ház és lábnyom azt jelenti, ?haza megyek?. Vajon mumifikáltatják majd magukat?
-A nagyvárosi olyan, mint az állatkerti gorilla ? ha visszaengedik a természetbe, nem tud mit kezdeni magával.
-Annyi Columbót nézek, hogy ha bemegyek valahová, én is adom a hülyét, integetek és mindig visszamegyek.
-Bolgár tanító bácsi azért csinálja a Klubrádiót, hogy legyen hol kibeszélnie magát (otthon nem lehet).
-Egy lábon állnak a tyúkjaim! (Betelefonáló, Kossuth Rádió, nov.21.)
Nyilván megesk
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html