Orbán-Gyurcsány vita: a bizonytalanok Gyurcsány mellett

A Magyar Gallup Intézet szerint a tévévita hatására a bizonytalanok száma 6 százalékponttal csökkent, és ezzel párhuzamosan az MSZP támogatottsága 6 százalékponttal emelkedett - olvasható a gallup.hu-n.
NAPI Online, 2005. július 20. szerda, 13:49
Fotó:

A politikai erőviszonyok mindezzel együtt sem változtak számottevő mértékben. Az, hogy minden negyedik válaszadó nevezi meg az MSZP-t választandó pártjának, arra volt elegendő, hogy a párt visszanyerje a kisebb megszakításokkal 2005 során meglévő támogatottságát.

A Fideszre azonban ma is többen szavaznának, a teljes lakosság körében hat százalékkal, a pártválasztók között 10 százalékkal vezet a nagyobbik ellenzéki párt az MSZP előtt.

A Fidesz támogatottsága a hibahatáron belül nőtt, és előnye a teljes népesség körében jelenleg 6 százalékpont, a pártot választók között 10 százalék, míg a biztos szavazó pártválasztók között 8 százalékpont. A kormány és a kormányfő teljesítményéről is többen mondtak júliusban véleményt, aminek hatására a kedvezően értékelők aránya növekedett, anélkül, hogy a negativ értékelők aránya a teljes népességen belül számottevően csökkent volna.

HOZZÁSZÓLÁSOK