Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Sokan vagyunk, akik úgy érezzük, ha egy évben legalább egyszer nem megyünk a tengerre, börtönben vagyunk - idézi a miniszterelnök Kossuth Rádiónak adott szokásos interjúját az Index.

Arra kérte a magyarokat, hogy ne külföldre menjenek, hanem inkább például a Balatonra. Emberek fürdőnadrágban, bikiniben, fagylalt, lángos, az emberek úgy érzik, kitört a szabadság. A kormány pedig ne nyaralgasson, hanem figyeljen, legalábbis még pár hétig - mondta a kormányfő.

A siker kulcsa bennünk van. Azt kell a magyaroknak megérteni, hogy ez egy szakaszgyőzelem. Nincs vakcina, tehát nem tudjuk magunkat beoltatni, hogy ne kapjuk el a fertőzést. Mivel az országot nem tudjuk kiszakítani Európából, és nem is akarjuk, ezért a környező országok hatással vannak ránk - mondta Orbán Viktor a koronavírus-helyzetről.

A magyar emberek nagyon lassan realizálják vagy nem igazán, hogy az egész közép-európai perspektíva megváltozott: pénzügyeink rendezettebbek, de egy baj van: szegényebbek vagyunk, ezért aztán miért járjanak rosszul a V4-ek Brüsszel döntései miatt, amiért elvárják, hogy mi segítsük a bajba jutott déli államokat. Ne legyünk balekok. Áll is a bál Brüsszellel, késhegyre menő viták zajlanak Európában a gazdaság újraindításával kapcsolatban - mondta a tervezett uniós költségvetési és gazdaságmentési tervekről.

Az interjú során megerősítette, hogy pénteken a parlament megszavazza a 2021-es költségvetést, ahogy azt is, hogy - az Európai Unió kérésével ellentétesen - nem nyitja meg az ország határait több unión kívüli ország állampolgárai előtt egészségügyi okokra hivatkozva.