Orbán megfejtette, mit akar "Brüsszel": meg akarják gyengíteni Magyarországot

Egyértelmű jogsértés történt a Sargentini-jelentés megszavazásával - mondta Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, aki azt is közölte: a magyar válaszlépéseket hétfőn vitatják meg, amelyre az igazságügyminiszter és a miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatokat is fog tenni. A kormányfő szerint az a cél, hogy meggyengítsék Magyarországot.
Szabó Zsuzsanna, 2018. szeptember 14. péntek, 07:57
Fotó: AFP

Amit a magyar emberek láttak, az volt a múlt - mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió péntek reggeli interjújában utalva a keddi Strasbourgban lezajlott, a magyar jogállamiság kérdéséről szóló Sargentini-jelentés vitájára utalva.  "Ez az Európai Parlament (EP) egy kifutó kollekció, májusban távoznak, nekünk egy másik Európai Parlamentre, egy másik jövőre van szükségünk. Minden ami történik, ebben az összefüggésben értelmezhető" - jelentette ki a miniszterelnök, aki azt is hozzátette a jövő évi választásokra utalva, hogy "soha ilyen fontos EP-választás nem volt, talán nem is lesz".

Orbán Viktor ismételten azt hangsúlyozta, hogy vannak bevándorláspártiak és bevándorlásellenesek, az EP-ben egyértelmű bevándorláspárti többség van, akiknek az a célja, hogy népességcserét hajtsanak végre Európában. Ezek a képviselők pedig "gyűlölik azokat embereket" - mivel abban a pillanatban ő ült ott, ezért őt -, akik ezzel nem értenek egyet, és ellenállást próbálnak szervezni - értékelte a helyzetet a miniszterelnök.

Orbán, emondása szerint nem kereste ezt a szerepet, de mivel Magyarország a migrációs útvonal közepén van, nekünk kellett nemet mondani a naív nyugat-európai nézetekre, nekünk kellett kerítést építeni és megállaítani a migránsokat, ezért Magyarország vált az ellenállás szimbólumává.

Hétfőn jön a válaszcsapás

A magyar miniszterelnök ismét azzal érvelt: nyilvánvaló jogsértés történt az EP-szavazáson. (Ez nem igaz, hiszen az EP elnöke kikérte az EP jogi szolgálatának a véleményét a szavazás előtt, amely világos iránymutatást adott a szavazást illetően - a szerk.) A kormányfő a Kossuth Rádióban ezúttal is azt sulykolta, hogy a magyar kormány álláspontja szerint nem lehet megindítani a Magyarország elleni eljárást. Arról pedig, hogy milyen jogorvoslati utak mutatkoznak és milyen válaszlépéseket tegyen Magyarország, a jövő hétfői kormányülésen az igazságügyminiszter és Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter előterjesztéseket fog tenni - jelentette be Orbán Viktor.

Volt már ilyen

Jelent-e ezt bármiféle bajt Magyarország számára? - tette fel a kérdést a miniszterelnök. Erre válaszul kifejtette:

Volt már ilyen, azt úgy hívták Tavares-jelentés.

Ez 2013-ban volt, amikor hazaküldtük az IMF-et, megadóztattunk a bankokat és csökkentettük a rezsit. Azt is elfogadta az EP és nem történt semmit - jelentette ki a miniszterelnök.

Miért csinálják?

Orbán Viktor szerint ezt azért "csinálják", mert Angela Merkel a múlt heti franciaországi útján, ahol Emmanuel Macronnal találkozott, és ultimátumot adott Európának. A miniszterelnök értelmezése szerint ez az "ultimátum" arról szól, hogy a schengeni övezet szélén fekvő peremországoknak át kell adniuka határőrizetük egy részét Brüsszelnek.

A terv az, hogy ha Magyarországot nem lehet rákényszeríteni a migránsok beengedésére, akkor el kell venni tőle a határvédelem jogát. Magyarországot meg akarják bélyegezni, a magyar ellenállást meg akarják gyengíteni, hogy elvehessék a határőrizet jogát az országtól - fejtegette Orbán.

Zsoldosokat akarnak ideküldeni a magyar határvédők helyett, akik be fogják engedni a migránsokat

- tette hozzá a kormányfő, aki szerint most az a csata zajlik, hogy "el akarják venni a kapukulcsot".

Sargentini az antiszemita!

A kormányfő arról is beszélt, hogy felháborítónak tartja, hogy éppen Brüsszel és Judith Sargentini vádolja antiszemitizmussal Magyarországot, amikor EU az adófizetők pénzéből sok százmillió euróval - megfogalmazása szerint - számos olyan Soros- és álcivil szervezetet támogat.

Orbán szerint a mai modern antiszemitizmus is ezekből a forrásokból táplálkozik, aminek központja Brüsszelben van. A miniszterelnök úgy véli, az antiszemitizmus új formája a Benjamin Netanjahu kormányával szembeni, Izrael állam politikáját kifogásoló nézetek. Ezért is utasítja vissza, hogy az Izraelt is kritizáló Judith Sargentini antiszemitizmussal vádolja Magyarországot.

A németek meglepték Orbánt

A jelentés megszavazásával kapcsolatban Orbán elmondta, hogy ő előre meg tudta mondani, hogy az Európai Néppárt képviselői hogyan voksolnak majd, mivel látható volt, hogy bevándorláspárti közülük és ki nem. Azt viszont kuriózumnak nevezte, hogy a németek mind "ellenünk szavaztak", kivéve öt bajor képviselőt. Orbán meglátása szerint ez erkölcsileg nem lehetett könnyű, tekintve Magyarország szerepét a német újraegyesítésében.

Képünk forrása: AFP Photo/John THYS

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

terabit, 2018.09.14 12:40

@matura:
Úgy tűnik azt a végtelenül ostoba és szánalmas ballibsi képzetet propagálod miszerint vannak a "tanuló" másodrendű közép-kelet európai országok, és vannak a "tanító" felsőbbrendű, minden bölcsességet hordozó nyugat európai országok. Ez a provincializmus és seggnyalás esszenciája.
Az EU egyenrangú országok partneri kapcsolata, minden más esetben az imperializmus megtestesítése, a szabadságjogok eltiprója.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

kanri, 2018.09.14 12:34

@MLB2018: szívesen összevetném a kettőt, de legyünk urak és mondjuk azt, hogyha az egyikben van igazság, akkor a másikban is.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

MLB2018, 2018.09.14 09:35

@kanri: Javíts ki ha rosszul tudom, de erre a szargender jelentésre készült egy 108 oldalas dolgozat amely pontról-pontra cáfol.
Nem olvastam se egyiket sem másikat, semmi jelentősége, csupán színjáték.
Persze eufórikus/hisztérikus hangulatkeltésre kiváló volt. :)
Páran azóta is őrjöngenek.. zanabarom sem tud magához térni.. :)))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matura, 2018.09.14 09:30

bevezeti azt a cigánytempót, hogyha a neveletlen kölyök rugdossa a tnítónénit, erre felháborító módon megfedik, vagy kirugják, hívja a nagycsaládot, hogy védjék meg, de nem fél semmitől és senkitől, mert ő még a börtönben is jól érzi magát, mert az ellátás biztosított. gratulálok a 2/3-nak, párttársainak, a romáknak, a határontuliaknak fejedelmükhöz, és a vallásosaknak, igazi antikrisztust imádnak
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

kanri, 2018.09.14 08:30

A migránskérdésben egyetértek a magyar politikával. A gond az, hogy ennek a jelentésnek csak töredéke foglalkozik ezzel. A többi a korrupció, átláthatatlanság...stb témákat említi. Jó lenne ha a potrohos cigánygyerek végre elolvasná és felfogná, hogy miről van szó. Ha most lenne egy tökös ellenzék, az kivihetne egy pár millió embert az utcára, vagy a Parlament elé. Ott egyszer már volt úgyis legalább két millió hívő:):):)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html